DataHorse

Rijtechnische begeleiding

Instructie, begeleiding, training en revalidatie

Soms is een eenmalige chiropractische behandeling genoeg om paard en ruiter weer op de juiste weg te helpen. Soms is er meer nodig. Rijtechnische begeleiding kan daar een belangrijke rol in spelen. Niet alleen de beweging van het paard, maar ook de interactie tussen ruiter, paard en zadel moet optimaal zijn om goede prestaties te kunnen leveren.

Kleine aanpassingen in de training kunnen soms al een groot verschil maken. Denk aan een aanpassing in de trainingsfrequentie of de intensiteit van trainen. Meer aandacht voor de warming-up of cooling down kan ook een groot verschil maken.

Dressuurtraining bestaat uit kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Soms is de balans tussen die componenten niet optimaal voor jouw paard en jouw doel. Het kan zijn dat er meer intervaltraining nodig is, zoals veel schakelwerk en overgangen. Uiteraard zijn houding en balans hierbij heel belangrijk. Soms mist een paard een stukje lenigheid in een bepaald deel van zijn lichaam. Behalve met een chiropractische behandeling en oefeningen vanaf de grond is de juiste training hierbij heel belangrijk. Ook daarin is de combinatie van medische begeleiding en rijtechnische begeleiding vaak de oplossing. 

Soms heeft juist de ruiter aanvullende training of oefening nodig om beter te kunnen presteren. Denk aan fitheid en coordinatie

Heb je begeleiding nodig in een revalidatietraject na operatie of blessure? Loop je in je training steeds tegen dezelfde problemen aan of wil je eens een frisse blik op je training? Maak dan een afspraak! Dit kan via de website, telefonisch of via Whatsapp

Decennialange ervaring in de dressuursport in combinatie met kennis van anatomie en biomechanica zet ik in om combinaties zo optimaal mogelijk te laten bewegen en presteren op het gewenste niveau, in de gewenste discipline. 

Ook voor een chiropractisch consult of voor een objectieve bewegingsanalyse kan je natuurlijk terecht!